Lezingen / educatie


Vanwege het grote succes van de vorige edities heeft Masterly The Hague besloten het kunsthistorische lezingenprogramma uit te breiden! De lezingen (45 minuten, inclusief koffie en petit fours) zijn voorzien van spectaculair beeldmateriaal.

Spreker: Emilie den Tonkelaar (de ontdekker van de Rubens, zie het artikel in de Volkskrant).


DE ONDERWERPEN
Onderwerpen die aan bod komen sluiten aan bij het thema en bij de werken die te zien zijn op het festival. Het is een Ode aan het Nederlandse landschap:

Kortom: een waardevol programma! 

U wordt ontvangen met koffie en zoetigheid en kunt na de lezing direct het festival bezoeken.

____________

GROEPEN
Meer informatie ontvangen?
Mailt u dan naar info@masterlythehague.com.
Voor groepen groter dan 30 personen gelden speciale tarieven. 

De lezingen worden verzorgd door Emilie den Tonkelaar / Hoogsteder Museum Stichting.

EDUCATIE
Voor scholieren en studenten is er de unieke kans om op een verfrissende en ongebruikelijke manier naar kunst te kijken. Ze gaan met hedendaagse ontwerpers en kunsthistorici in gesprek over inspiratie, vakmanschap en het verband tussen heden en verleden. Masterly The Hague heeft hiervoor een educatieplan opgesteld dat het volgende omvat:

Eye Opener
De Eye Opener wordt speciaal ontwikkeld voor studenten van kunst-, design- en vakopleidingen. De kijkvragen in het boekje zijn bedoeld om langer en aandachtiger te kijken naar bepaalde combinaties van Oude Meesters en Dutch Design.

Masterly Classes
De Masterly Classes zijn voor studenten van diverse kunst-, design- en vakopleidingen. Om goed aan te kunnen sluiten bij verschillende opleidingen worden deze op maat gemaakt.

Masterly The Hague Summer School
Studenten krijgen een rondleiding over de locaties van het festival en een lezing met een door de opleiding gewenste invalshoek. Historische schilderijen en prenten worden bestudeerd onder leiding van een kunstexpert. In september volgt een bezoek aan het festival in combinatie met een Masterly Class.

Scholen en opleidingen kunnen de Eye Opener ontvangen of deelnemen aan de Masterly classes en/of the Masterly The Hague Summer School. Neem hiervoor contact op via info@masterlythehague.com